Apakah itu 3gp? 3gp adalah satu file format yang bermaksud Third Generation Partnership Project (3GPP) yang kebanyakkan digunakan pada telefon bimbit 3G. Secara mudah 3GP adalah versi format MPEG-4 yang dipermudahkan untuk menjimatkan ruang store dan bandtwidth.

Adakah 3gp yang anda download di internet selamat pada komputer anda? bagaimana anda pasti yang anti virus percuma anda dapat menghindari anda dari serangan virus, malware, spyware, worms, trojan yang kebanyakkannya akan mencuri maklumat-maklumat indentiti anda seperti nombor kredit kad, nombor akaun, nombor kad pengenalan dan pelbagai maklumat yang terdapat didalam komputer anda.

4 Tips berguna apabila download 3GP dari internet.

1) Scan dokumen 3gp dengan anti virus versi penuh.
2) Hanya download pada laman web yang mempunyai antivirus scanner
3) Jangan download sebarang file 3GP sebarangan
4) Gunakan spyware remover seperti ashampoo

Kebanyakkan pengguna tidak sedar akan kesilapan yang mereka lakukan sehinggalah ianya benar-benar terlambat. Jadi bagi mengelakkan komputer anda dari kerosakkan anda harus mempunyai beberapa software yang dapat menghindari maslah-masalah ini dari hobi anda mendownload 3gp movie.

Apa pun saya hanya memberi beberapa cadangan agar anda dapat mengelak dari sebarang malapetaka yang bakal anda perolehi dari tindakan anda sendiri. Dari maklumat yang saya terima file 3GP kini mempunyai bug tertentu yang membuatkan komputer atau telefon bimbit anda menjadi perlahan dan ianya akan menyebabkan kerosakan kekal pada telefon bimbit pada masa panjang.

Jika anda ingin mendapatkan beberapa aplikasi (sotfware) percuma boleh lawati download free untuk memiliki beberapa software percuma atau jika anda ingin menyelamatkan komputer anda dari parasit ini hentikan hobi anda mendownload 3gp dan cari hobi yang lain.
Article Source: TimesPR NewsWire | Free Article Directory | News Release
About the Author: Author : dania
Published on : October 28, 2007

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *